Головна » 2018 » Грудень » 14 » День народження гімназії
3:41 PM
День народження гімназії

Сокирянська гімназія – величезний Всесвіт, де є два центри – Учитель і Учень. Саме учні та вчителі перетворюють звичайну будівлю на особливий-вируючий, шумний, але добрий будинок, де з кожним роком одні стають розумнішими, інші – мудрішими, а всі разом - ближчими і ріднішими.

Гімназія наша – колиска, гавань, рідний дім великої дружної сім’ї. Вона – альма-мати, дороговказ та світлий маяк.

25 листопада 2018 року нашій гімназії виповнилося 15 юних років. З цієї нагоди 23 листопада в навчальному закладі було святково, піднесено, цікаво та людно. В цей день її коридори ніби стали ширшими, а класи світлішими, бо учні, вчителі, батьки відзначали День народження гімназії.

Так, тут працює великий, дружний, працьовитий і творчо мислячий колектив учнів та вчителів. Це колектив-шукач, який прагне до всього нового. Це уроки і свята, олімпіади і конкурси, вечори і зустрічі, екскурсії і змагання.

Сьогодні в нашій гімназії навчається 416 учнів. Кадровий потенціал навчального закладу відповідає вимогам часу. Із 38 вчителів – 20 педагогів вищої категорії, 4-ро мають звання «Старший учитель», 10-звання «Учитель-методист», 5- «Відмінників освіти» та 1 педагог- «Лауреат премії імені Поповича». Це сіячі розумного, доброго, вічного.

Сучасна українська держава має потребу в людях творчих, діяльних, обдарованих, інтелектуальних. І підготувати таких людей - задача нової української школи. Кожна дитина, що навчається в гімназії – обдарована і по-своєму неповторна. Хтось має здібності до музики чи малювання, хтось пише вірші чи оповідання, хтось співає чи танцює, хтось виявляє здібності до точних наук, хтось підкорює вершини в спорті, а хтось майстерно грає ролі в шкільному театрі… Саме тому гімназія має гарні результати в олімпіадах, конкурсах, змаганнях, в ЗНО.

Про все це говорилося на святі з нагоди ювілею гімназії у п’ятницю, а у другій половині дня для наших п’ятикласників відбулася традиційна посвята в гімназисти, де учні продемонстрували свої здібності, таланти, спритність, швидкість та знання у різноманітних конкурсах.

Найбільш зворушливим для усіх, а особливо для п’ятикласників, стала Клятва гімназиста, яку урочисто зачитала голова ради старшокласників гімназійної республіки «Темп» Дробот Діана. Директор Д.В. Махіборода вручила кожному емблему гімназії, де написані слова: «Ми чесно пронесем крізь роки почесне ім’я гімназиста». А в кінці усі заспівали Гімн гімназії. Свято пройшло піднесено, цікаво та весело. Сподіваємось, що п’ятикласники з честю будуть носити звання гімназиста, стануть прикладом для усіх, гордістю своїх вчителів та батьків.

Переглядів: 256 | Додав: Nastia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar