Головна » 2018 » Листопад » 20 » Мандрівка гімназистів стежками творчості В.Сухомлинського продовжується
11:10 AM
Мандрівка гімназистів стежками творчості В.Сухомлинського продовжується

В Сокирянськкій гімназії , починаючи з лютого 2018 року проходять виховні заходи, присвячені 100-річчю від Дня народження українського педагога-гуманіста, знавця дитячих душ Василя Сухомлинського. Уже у цьому навчальному році в день народження В.Сухомлинського в гімназії відбувся захід «Серце віддаю дітям» для учнів 5-8 класів, який провела бібліотекар Шаматай Тетяна Миколаївна. Учні дізналися про життя і творчість видатного педагога, письменника, переглядаючи відеослайди, читали вірші про магічну силу доброти і чуйності у взаєминах між людьми.

На уроках української мови у 5, 6, 7, 11 класах Раїса Василівна Гащук, вчитель української мови та літератури, ознайомила всіх з творами Василя Сухомлинського, учні писали мінідиктанти, використовуючи цитати видатного педагога, письменника.

В.Сухомлинський вважав , що перш, ніж давати знання дитині, треба її навчити думати, сприймати, спостерігати. Ці завдання педагог успішно вирішував у «школі радості». У 3-Б класі класовод Ладан Людмила Валентинівна повела своїх вихованців стежками  творчості В.Сухомлинського.  Діти читали казки письменника про добро, чуйність, милосердя.

Впродовж вересня в гімназії діяла виставка бібліотечної літератури , присвячена творчості Сухомлинського.

   Як прекрасно, що зв’язок з минулим можна отримати через книги, які залишилися нам у спадок. Твори Сухомлинського - безмежний океан думок.

Переглядів: 234 | Додав: Nastia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar